11 Haziran 2015 Perşembe

Çilekli chesecake

CheseCake li Merhaba:)) sunumu tadı güzel olan her şey beni kendine cekiyo kendimi mutfakta chesecake yaparken buldum..tarifler zor görünse de gözünüzu korkutmasin herkes evinde kolaylıkla yapabilir tadı da görüntüsü de harika bi lezzet..
Bi  de  yaz gelmişse sıcaklar varsa canımız soğuk tatlı çektiyse  gelsin  chesecakelerr gelsin kaloriler neyse o konuya girmeyelim şimdi demi ağzımızın tadı bozulmasınnn..
Gerekli malzemeler ;
500gr Labne peynir
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1paket krema
1paket vanilya
Tabanı için;
2 paket Burçak bisküvi
1su bardağı çekilmiş fındık
Yarım çay bardağı süt
100 gram tereyağı
Sosu için;
250 gram meyve
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşıgi nişasta
1su bardağı su
Yapılışı;
Burçak bisküviyi ve fındığı rondodan geçirip eritilen tereyağı, süt ile harmanliyoruz kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde seriyorruz..
Krema ve peyniri Mikserle karıştıyoruz şekeri de ekleyerek yaklaşık 5 dk devam ediyoruz teker teker yumurtaları ekliyoruz karıştırmaya devam son olarak unu ve vanilyayı koyup kaşıkla karistiriyoruz..hazır olan karışımı kalıba döküyoruz önceden ısıtilmis 200 derece fırın da ilk 15 dk pişirip sonraki 15 dk 180 derecede pişirmek üzere toplamda 30 dk tamamlıyoruz..
Sosu için meyveyi rondodan geçirip şeker su  unu ekleyip karıştırarak pişiriyoruz ılık kivama gelince üzerine döküp buz dolabında bi gün bekletiyoruz..
              
######### Dikkat Okuyun############
CHesecake  Püf noktaları ;
Mikser kullanılırken en düşük ayarda olmalı
Karıştırma işlemi uzun olmamalı
Yumurtalar tek tek konulmali
Kalıbın kenarları folyo ile kaplanmalı
Fırına ısıya dayanıklı bi kap su konursa çatlama olmaz
Ortası hafif sallanıyor yanlar daha sertse pismis demektir
Pistıkten sonra fırında soğuyana kadar bekletilir
Bi gün buzdolabında dinlendirilir..
Tarif tamam sevgiyle kalın yine görüşmek üzere..

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder